top of page
IJEi.gif

Mi ez az egész?

giphy (1).gif

A Kölyök Placc egy felekezetektől független, fél napos, interaktív gyermekistentisztelet,
ahol kivételesen a szülők vannak a megőrzőben és a gyerekeké a főszerep!

 

A programok között szerepel gyerekdicsőítés JOTÁ-val, kalandos csapatjátékok, dramatizált jelenetek, interaktív játékok, rengeteg móka és izgalom, mind-mind egy fontos üzenet köré fonva a gyerekek számára. Első nagyszabású alkalmunkat április 24-én tartottuk, aminek üzenete, ez volt: "Értékes vagy!". A következőkben évente néhány alkalommal tervezünk ilyen rendezvényeket szervezni, fontos célokat szem előtt tartva.

Úgy találjuk, nehéz helyzetben vannak a 21. század gyermekei. Sok elvárásnak, és folyamatos új kihívásoknak kell megfelelniük, miközben hatalmas a zaj és a figyelmüket elterelő, nyugtalanító dolog körülöttük. Célunk, hogy támogatást nyújtsunk számukra, segítsük őket a személyiségük és hitük fejlődésében, és azt gyakorlati módon felhasználva tudjanak szembenézni az életük mindennapi kihívásaival.

Szeretnénk bibliai értékeket közvetíteni a gyerekek számára, és elérni, hogy a megtapasztalásaik révén döntéseket hozzanak a saját életükre vonatkozóan. Foglalkozni szeretnénk olyan témákkal, mint a félelmek vagy a megfelelési kényszer leküzdése, az igazság és igazságtalanság, a hála és a szorgalom kérdése.


A Kölyök Placc az a hely, ahol a gyerekek magukba szívhatják az adott témákkal kapcsolatos tapasztalatokat, ahol gyógyulhatnak a sérüléseikből, és új perspektívát kapnak a holnapra vonatkozóan. Egy hely, ahol nem a teljesítményeik alapján értékeljük őket, és új barátokat szerezhetnek.
 

A rendezvény főszervezője Prekopa Erna, aki motorja egy kreatív, fiatalos, dinamikus csapatnak. 5 gyermek édesanyja, és közel 30 éve foglalkozik gyerekrendezvények és korhű, kosztümös táborok szervezésével, ahol élményalapú programokon keresztül tanítja csapatával a gyerekeket  bibliai értékekre. Módszerünk korosztályuknak megfelelő, színes, kreatív és innovatív elemeket tartalmaz. Szervezői csapatunk kiváló szakemberekből áll, akik évek óta hatékony munkát végeznek a gyerekek között. Vágyunk, hogy erőinket összeadva magas színvonalon, az Ige alapján a „NEKIK MEGFELELŐ MÓDON” érjük el a gyerekeket.


Mivel Jézus is magához vonzotta a kicsinyeket, hisszük és tapasztaljuk, hogy különleges hely vár rájuk Isten jelenlétében, ahol megtapasztalhatják Isten szeretetét, amely megoldásokat hoz számukra.


A programot két és fél óra hosszúságúra tervezzük, miközben a szülőknek lehetőséget biztosítunk a SZÜLŐ ZÓNÁ-ból szemlélni az alkalmat, vagy a DUMA-KÁVÉ-ZÓNÁ-ban beszélgetni, elütni az időt.

Bár nagyon fontosak számunkra a 6 éven aluli gyermekek is,

ez a program most mégsem nekik szól. 6-12 éves korú gyerekeknek készülünk üzenettel és fontosnak tartjuk, hogy tudjanak figyelni és valóban megértsék azt. Ebben
zavaró lehet egy ovis kistesó, vagy más 6 éven aluli gyermek, aki külön figyelmet igényel.

Azonban nem szeretnénk, hogy emiatt a nagyobb gyermekeket se tudják elhozni, így a szülőknek az elkerített nézőtérről lehetőségük lesz a kicsikkel együtt követni az
alkalmat, illetve a DUMA-KÁVÉ-ZÓNÁ-ban is lehet a kisebbekkel tartózkodni, valamint a kisgyermekek az alkalom eleji dicsőítésben is részt tudnak venni.

Re-Generáció Alapítvány ● re-generacio@re-generacio.hu
Bankszámlaszám: OTP 11705998-21275636-00000000 ● Adószám: 18713305-1-13

rege_logo11.png
bottom of page